Cercle per a la defensa i la difusió de la llengua i la cultura catalanes

 

El Cercle per a la Defensa i Difusió de la Llengua i Cultura Catalanes (CDDLCC) és una associació cultural sense afany de lucre, legalment constituïda per a promoure arreu dels Països Catalans activitats per al redreçament de la llengua i de la cultura que els són pròpies. D'una manera especial, l'acció del CDDLCC se centra en aquells indrets on I'oficialitat de la llengua no és reconeguda i la diglòssia existent fa dificultosa la seva normalització i la vigència de l'ús.

Per a dur a bon terme els seus objectius, l'Associació es proposa interessar un ampli ventall de la societat en el país de parla catalana, el més petit, més llunyà i més mancat de mitjans de recuperació: l'Alguer, ciutat de l'illa de Sardenya on la llengua es manté viva des del segle XIV.

Per endegar, doncs, un projecte de suport a l'acció normalitzadora a l'Alguer centrat especialment en l'àmbit educatiu, tant discent com docent, ha estat creada en el si del CDDLCC una secció, Enllaç, que es proposa cercar els recursos necessaris per ajudar a I'extensió del coneixement de la llengua, aplegant l'esforç i el suport de la ciutadania dels Països Catalans per al redreçament escolar i social de l'alguerès.

L'abast de les necessitats de fer normal l'ús de la llengua en el sistema educatiu de l'Alguer és prou ponderable perquè existeixi la concurrència de diverses institucions i associacions, tant alguereses com catalanes.

 

Encara no sou soci del Cercle? Adheriu-vos-hi.

 

 

Enllaç. Cercle per a la defensa i la difusió de la llengua i la cultura catalanes. 2004