Intercanvi escolar entre l'Alguer i Mataró

 

De l'11 al 17 de maig, 60 alumnes de la Scuola Media n.2 + Fertilia de l'Alguer són a Mataró en un intercanvi escolar amb l'IES Damià Campeny, de la capital del Maresme.

Entre les activitats a desenvolupar, hi ha la representació de l'obra de teatre Les tres edats, de la professora Anna Maria Ceccotti, que té lloc dimarts 11 de maig al mateix IES Damià Campeny de Mataró, i dimecres 12 a l'Escola Sagrat Cor. Aquesta darrera representació està organitzada per Enllaç. Les tres edats presenta un recorregut de tres generacions per maneres de viure, dir i cantar de l'Alguer.

En la seva estada a Catalunya, els alumnes de la Scuola Media n.2 + Fertilia també tenen previst visitar els ajuntaments de Mataró, on han de ser rebuts per l'alcalde, i de Barcelona.

Aquest intercanvi s'inscriu dins el Projecte Joan Palomba per a l'extensió de l'aprenentatge de la llengua catalana en l'ensenyament de l'Alguer. En aquest projecte hi intervenen el Municipi de l'Alguer, Òmnium Cultural de l'Alguer i el Servei d'Ensenyament del Català del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a aquest projecte, actualment el 80% de l'alumnat de l'Alguer rep ensenyament de la llengua catalana.

L'intercanvi es completarà el proper curs, quan alumnes de l'IES Damià Campeny de Mataró visitin l'Alguer. Aquests intercanvis, potenciats per la Generalitat de Catalunya, han de servir per enfortir els lligams entre els parlants del català en el nou context de la Unió Europea.

   

Enllaç. Cercle per a la defensa i la difusió de la llengua i la cultura catalanes. 2004